Terug
Gepubliceerd op 07/02/2025

2025_GR_00035 - Pidpa: aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervanger algemene vergadering, voordracht kandidaat-bestuurder met raadgevende stem raad van bestuur, goedkeuring agenda buitengewone algemene vergadering van 28 maart 2025, vaststelling mandaat en goedkeuring voorstel statutenwijziging

gemeenteraad
di 04/02/2025 - 20:00 raadzaal
Goedgekeurd
Dit besluit handelt over een Statutenwijziging IGS. Deze heeft betrekking op Pidpa

Samenstelling

Aanwezig

Rob Lathouwers, voorzitter ; Jan Bertels, burgemeester; Pascal Van Nueten, schepen; Liese Bergen, schepen; Eva Brandwijk, schepen; Nathalie Van Sande, schepen ; Stefan Verraedt, schepen; Bieke Baeten, schepen; Vic Vervloesem; Bart Michiels, raadslid; Els Sterckx, raadslid; Martine Moriau, raadslid; Marnix Verheyen, raadslid; Hans Van den Eynden, raadslid; Wendy Meynendonckx, raadslid; Hans Vets, raadslid; Kobe Vets, raadslid; Maurice Rombouts, raadslid; Jan Laenen, raadslid; Wiske Bertels, raadslid; Tom Helsen, raadslid; An Michielsen, raadslid; Matthias Verhegge, raadslid; Roel D'haeseleer, raadslid; Katrien Van Hove, raadslid; Jessica Van Looy, raadslid; Marc  Everaerts, raadslid; Wim Boeckx, raadslid; Jan Engelen, raadslid; Tanja Mattheus, algemeen directeur

Secretaris

Tanja Mattheus, algemeen directeur
2025_GR_00035 - Pidpa: aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervanger algemene vergadering, voordracht kandidaat-bestuurder met raadgevende stem raad van bestuur, goedkeuring agenda buitengewone algemene vergadering van 28 maart 2025, vaststelling mandaat en goedkeuring voorstel statutenwijziging 2025_GR_00035 - Pidpa: aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervanger algemene vergadering, voordracht kandidaat-bestuurder met raadgevende stem raad van bestuur, goedkeuring agenda buitengewone algemene vergadering van 28 maart 2025, vaststelling mandaat en goedkeuring voorstel statutenwijziging

Motivering

Beknopte samenvatting

De stad Herentals is voor de activiteit watervoorziening aangesloten bij de opdrachthoudende vereniging Pidpa (Provinciale en Intercommunale Drinkwatermaatschappij der Provincie Antwerpen).

Pidpa nodigt het stadsbestuur uit op de buitengewone algemene vergadering van 28 maart 2025.

De gemeenteraad duidt een vertegenwoordiger en een plaatsvervanger aan voor het bijwonen van de algemene vergadering van Pidpa voor de volledige duur van de lokale bestuursperiode 2025-20230.

De gemeenteraad draagt een kandidaat-bestuurder met raadgevende stem voor vanuit de oppositie om te zetelen in de raad van bestuur van Pidpa.

De gemeenteraad keurt de agenda goed en mandateert de afvaardiging van de gemeente om in overeenstemming met de genomen beslissing te stemmen.

Context, relevante voorgeschiedenis en fasen

De stad Herentals is deelnemer aan de opdrachthoudende vereniging Pidpa.

Pidpa nodigt het stadsbestuur uit op de buitengewone algemene vergadering van vrijdag 28 maart 2025 om 11.30 uur in de kantoren van Pidpa, Desguinlei 246, 2018 Antwerpen.

De oproepingsbrief van 20 december 2024 bevat volgende agenda met toelichting en bijlagen:

  1. Nazicht van de raadsbesluiten voor de afgevaardigden
  2. Verlenging Pidpa
  3. Statutenwijziging - goedkeuring
  4. Benoeming nieuwe bestuurders
  5. Bepaling rangorde voorgedragen bestuurders met raadgevende stem
  6. Varia
    1. Vragen van deelnemers.

Overeenkomstig het decreet van 22 december 2017 over het Lokaal Bestuur (DLB), en meer bepaald artikel 423 hiervan, kan een opdrachthoudende vereniging na afloop van de statutair bepaalde duur opeenvolgende keren verlengd worden voor een termijn die telkens niet langer mag zijn dan achttien jaar. 

Conform artikel 424 DLB kan er indien de termijn verstrijkt in een jaar waarin de verkiezingen voor een algehele vernieuwing van de gemeenteraden worden georganiseerd, pas over de verlenging beslist worden in het daaropvolgende jaar en wordt bijgevolg en de duur van Pidpa verlengd tot de eerste algemene vergadering in het jaar volgend op het verkiezingsjaar. Gezien de duurtijd van Pidpa verstrijkt op het tijdstip van de eerste algemene vergadering van 2025, moet de stad uiterlijk tegen de buitengewone algemene vergadering van Pidpa van 28 maart 2025 een beslissing te nemen aangaande de verlenging van Pidpa. 

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om: 

  • kennis te nemen van en goedkeuring te hechten aan het verlengingsdossier – houdende de argumenten om de deelneming van onze gemeente in de opdrachthoudende vereniging Pidpa te verlengen
  • te verzoeken om over te gaan tot verlenging van de opdrachthoudende vereniging Pidpa voor een termijn van 18 jaar
  • te beslissen om over te gaan tot de verlenging van de opdrachthoudende vereniging Pidpa, voor een termijn van 18 jaar
  • te beslissen om deelnemer te blijven van de opdrachthoudende vereniging Pidpa en de daarbij horende beheersoverdracht(en) te bevestigen.

Op deze algemene vergadering zal tevens een statutenwijziging voorgelegd worden om de statuten van Pidpa in overeenstemming te brengen met het Wetboek van vennootschappen en verenigingen. Daarnaast werd van de gelegenheid gebruikgemaakt om ook de leesbaarheid van de statuten te verhogen en aldus de rechtszekerheid voor de deelnemers te versterken.

Overeenkomstig de decretale bepalingen moet bij de algehele vernieuwing van de gemeenteraden, binnen de eerste drie maanden van het jaar volgend op dat van de verkiezingen, een algemene vergadering worden bijeengeroepen waarbij tot een algehele vervanging van de raad van bestuur wordt overgegaan. Ook moeten er eventuele voordrachten gedaan worden betreffende de afgevaardigden op de algemene vergadering. 

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om deze agendapunten goed te keuren.

Juridische grond

  • Decreet lokaal bestuur
  • Statuten Pidpa

Argumentatie

Wat de verlenging van Pidpa betreft

De gemeenteraad neemt kennis van de in het bijgevoegde verlengingsdossier uitgebreide toelichting en maakt zich deze eigen.

De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van de Vlaamse regering in verband met de saneringsplicht, waarbij de verantwoordelijkheid voor de sanering van het geleverde drinkwater duidelijker bij de drinkwaterproducent gelegd wordt.

De gemeenteraad houdt rekening met de voordelen om minstens voor deze periode en tot zolang onderzoek eventueel anders heeft uitgewezen, zowel de drinkwateropdracht als de rioleringsopdracht bij dezelfde partner te houden.

De gemeenteraad overweegt verder het volgende:

Oorspronkelijk opgericht met als doel de ‘droge’ gemeenten in de provincie Antwerpen te voorzien van een betrouwbare watervoorziening, levert Pidpa sindsdien elke dag zuiver, kwaliteitsvol drinkwater aan al haar klanten, 24/24, aan een betaalbare prijs. Vandaag betekent dit dat er dagelijks zo’n 175 miljoen liter drinkwater geleverd wordt aan de meer dan 1.500.000 gebruikers van de 64 gemeentelijke deelnemers. Meer dan 100 jaar ervaring maakt van Pidpa dé specialist op het gebied van grondwaterwinning, waterkwaliteit en waterdistributie.

Sinds 2005 zorgt Pidpa als integraal waterbedrijf voor drinkwater én voor de opvang en afvoer van het regen- en afvalwater van de gemeente. Al 46 gemeentelijke deelnemers kozen voor een rioleringsformule op maat van hun specifieke noden. 

Deze integrale werking biedt synergievoordelen voor de deelnemers, voor de burgers en voor Pidpa. Met 20 jaar ervaring in regen- en afvalwaterbeheer mag Pidpa als een betrouwbare partner in integraal waterbeheer beschouwd worden. 

Met circulair waterbeheer wordt de waterkringloop nu rondgemaakt. Stroomopwaarts zet Pidpa in op biodiversiteit, natuur- en bronbescherming. Centraal wordt gestreefd naar structureel hergebruik van regenwater. Stroomafwaarts staat het hergebruik van afvalwater en voedingsstoffen centraal. Doorheen de hele kringloop is er bijzondere aandacht voor energie-efficiëntie en voor het monitoren van pathogenen of vervuilende stoffen. Zo beschermt Pidpa het universele recht op water en sanitaire voorzieningen. 

Pidpa is een financieel gezond bedrijf dat inspeelt op de huidige en toekomstige uitdagingen aan de hand van de onderstaande pijlers: 

  • Klimaatrobuustheid. De gevolgen van klimaatverandering worden steeds zichtbaarder en voelbaarder: langdurige droogteperiodes wisselen af met periodes van intense neerslag, met grote impact op onze leefomgeving en op de waterlagen. Een stabiele drinkwaterinfrastructuur, leveringszekerheid en hoogstaande kwaliteitsnormen vereisen bijkomende investeringen binnen een doordacht assetbeleid. Bronbescherming en diversifiëring van bronnen dringen zich dwingender op dan ooit. Circulair watergebruik, met hergebruik van hemel- en afvalwater, is essentieel.

        Voor onze gemeente en onze burgers vertaalt zich dat concreet in het feit dat: 

  • De leveringszekerheid door Pidpa gegarandeerd wordt, ook in langdurige periodes van droogte, zoals bijvoorbeeld tijdens de jaren 2020 en 2022.
  • Er lekker, gezond en kwaliteitsvol drinkwater wordt aangeboden waarbij tijdens het zuiveringsproces geen chemicaliën gebruikt worden. 
  • Pidpa de kwaliteit van het drinkwater intensief monitort onder andere via een uitgebreid staalnameprogramma en haar gecertifieerd labo. 
  • Een doorgedreven en innovatief assetmanagement de nodige data en inzichten biedt voor een efficiënt investeringsmodel waarin de kosten worden geoptimaliseerd. Zo kunnen bv. drinkwaterleidingen precies op tijd worden vervangen, dat wil zeggen met een maximale levensduur maar voor problemen zich voordoen.
  • Door het professioneel assetmanagement blijven het aantal incidenten en de omvang van de schade die daaruit voortvloeit in onze stad beperkt. 
  • Er door Pidpa sterk wordt geïnvesteerd in haar centrale infrastructuur, zoals onder andere haar waterproductiecentra, maar ook aangevuld wordt met decentrale infrastructuur die ingaan op de plaatselijke noden van onze burgers zoals collectieve regenwaterrecuperatie of thermische energie uit drinkwater.
  • Met betrekking tot investeringsprojecten en (private) ontwikkelingsprojecten zorgt Pidpa voor een volledige ontzorging van onze stad door middel van een doorgedreven begeleiding en opvolging van A tot Z via advisering, concept en exploitatie.
  • In het kader van haar rioleringsopdracht heeft Pidpa een gedegen knowhow vergaard op het vlak van zowel collectieve als individuele sanering, wat zich op het terrein concreet vertaalt naar een efficiënt onderhoud van het rioleringsstelsel en een degelijke uitvoering van wegenis- en rioleringsprojecten afgestemd op de noden en timing van onze stad.
  • Voor het volledig werkingsgebied (46 gemeenten) van Pidpa-Riolering de vooropgestelde reductiedoelen uit het stroomgebiedsbeheersplan generatie 3 zullen behaald zijn tegen 31 december 2027
  • Pidpa maximaal inzet op het reduceren van lekverliezen en hier bij de beste van de klas op Europees niveau behoort.
  • Betaalbaarheid. Water blijft, als essentiële bron van leven, betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Continue efficiëntieverbetering en kostenoptimalisatie zorgen voor een gezonde bedrijfsvoering. Pidpa maakt daarbij volop gebruik van digitale vooruitgang en procesoptimalisatie. Investeringen in de toekomst zijn noodzakelijk. Een doordacht asset management bewaakt het lange termijn evenwicht tussen investeringen en kosten.

            Voor onze gemeente en onze burgers vertaalt zich dat concreet in het feit dat: 

  • Door de nauwe samenwerking tussen Pidpa en de gemeente/het OCMW, betalingsproblemen vroegtijdig opgespoord kunnen worden en er samengewerkt worden kan aan oplossingen zoals flexibele betalingsplannen of budgetbeheer. 
  • Pidpa zeer veel belang hecht aan de bereikbaarheid voor haar klanten en dit enerzijds via het digitaal toegankelijk maken van de website en MijnPidpa, onder andere door contrast en leesbaarheid aan te passen. Anderzijds telefonisch via een gratis telefoonnummer. De wachtdiensten zijn zelfs 24/24 – 7/7 telefonisch bereikbaar. 
  • Voor de uitvoering van investeringsprojecten door Pidpa maximaal ingezet wordt op het bekomen van subsidies.
  • Pidpa inzet op Business Project Management (BPM) en Project Management Office (PMO) met als doel om, door kansen voor vereenvoudiging, automatisering, uniformisering en toekomstgerichte verbeteringen te identificeren, een essentiële bijdrage aan efficiëntieverhoging in haar bedrijfsvoering, kwaliteitsverbetering en een hogere klantentevredenheid te bekomen.
  • Als stad aangesloten bij Pidpa is er het voordeel dat Pidpa door haar gespreide aanwezigheid in verschillende steden en gemeenten een gecoördineerde aanpak mogelijk maakt. Zo worden via Pidpa schaal- en synergievoordelen bekomen, onder andere op het vlak van de unieke veldkennis bij de exploitatie van het rioleringsstelsel (ruimen van grachten, reinigen van sifons en kolken, onderhoud van pompstations), maar ook wat betreft de aanleg en de exploitatie van het drinkwaterstelsel en het risico-gebaseerd assetmanagement.
  • Door de samenwerking met verschillende partners er op diverse vlakken vele synergievoordelen kunnen gerealiseerd worden; onder andere op het vlak van:
  1. de uitrol van de digitale watermeters in samenwerking met De Watergroep, Farys en Fluvius; ten gevolge van gezamenlijke aanbestedingen maar ook door het gezamenlijk plaatsen van digitale elektriciteits-, gas- en watermeters
  2. samenwerking met Aquafin inzake rioolbeheer, onder andere bij het ontwerp en de uitvoering van rioleringsprojecten
  3. minder hinder, door samen te werken binnen Synductis waarbij gezamenlijke aanbestedingen met meerdere partijen werden gelanceerd. 
  • Duurzame transitie. Vanuit haar maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid wil Pidpa de overstap maken naar zowel circulair waterbeheer als een circulaire bedrijfsvoering. Pidpa wil proactieve maatregelen nemen om de klimaatimpact te verminderen en haar activiteiten veerkrachtig te maken tegen de veranderingen die plaatsvinden. 

        Voor onze gemeente en onze burgers vertaalt zich dat concreet in het feit dat Pidpa: 

  • De carbon footprint van haar bedrijfsprocessen met 25 % gereduceerd heeft sinds 2016, welk resultaat een positief effect heeft op onze leefomgeving.
  • Volop inzet op energie-efficiëntie en hernieuwbare energie door te investeren in eigen duurzame energiebronnen maar ook door het beperken van de exploitatiekosten van onze infrastructuur door onder andere de waterdruk in het leidingnet slim af te stemmen op de noden en door het aantal watertorens te beperken tot wat strikt noodzakelijk is.
  • Volop inzet op thermische energie uit drinkwater (TED) en riothermie waarbij in samenwerking met onder andere de streekontwikkelingsintercommunales en de gemeentelijke deelnemers projecten zullen opgezet worden. 
  • Haar reststromen uit zowel haar drinkwateractiviteiten als haar rioleringsactiviteiten voor een groot deel hergebruikt, onder andere als brandstof binnen de biovergisting.
  • Inzet op een ethisch aankoopbeleid en het gebruik van duurzame materialen onder andere in de uitvoering van infrastructuurwerken.
  • Zich als duurzame partner opstelt aangezien zij in 2023 het Unitar Charter Sustainable Development Goals (SDG) Champion ontving.
  • Veerkracht. Pidpa vindt het belangrijk dat we ons als bedrijf flexibel kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. De uitdagingen zijn uiteenlopend, denk aan de verwachtingen van Pidpa’s klanten en partners, klimaatuitdagingen, technologische evoluties, wetgeving, politieke evoluties,… Dit vraagt een wendbare organisatie, met teams en processen die inspelen op uitdagingen en er zelfs sterker door worden.

            Voor onze stad en onze burgers vertaalt zich dat concreet in het feit dat Pidpa: 

  • Een professionele bedrijfsvoering nastreeft waarbij onder andere ingezet wordt op heldere besluitvorming, een transparante rapportering, een formeel auditplan en de 3LoD structuur om maximaal risico’s te detecteren, te beheersen en te mitigeren
  • De rapporteringsverplichting aan de VMM overneemt van de gemeentelijke administratie, hetgeen een tijdrovende en arbeidsintensieve aangelegenheid is waarvoor een grondige kennis van het rioleringsbeheer nodig is. 
  • mede dankzij haar proactieve planning de werking en dienstverlening tijdens de Covid-19 pandemie kon blijven waarborgen.
  • De focus legt op de beveiliging van haar bedrijfssystemen, hetgeen aansluit bij de implementatie van de NIS1- en de NIS2-wet, waarbij de drinkwater- en afvalwatersector zijn toegevoegd als essentiële dienstverlener.
  • Een sterk maatschappelijke engagement toont d:
    • HidroPlus; waarbij door de gemeente gesteunde projecten in ontwikkelingslanden ook van Pidpa financiële steun ontvangen
    • De drink’bar: de waterbar die kan geplaatst worden op evenementen in onze gemeente
    • Het wetenschappelijk doe-centrum Hidrodoe.
  • Partnerschappen aangaat waar nodig om zichzelf te versterken en waarde te creëren zoals onder andere met:
    • Aquafin, in het kader van rioolbeheer 
    • Maatwerkbedrijven, in het kader van onderhoud van brandkranen en het maaien van grachten 
    • Synductis, met het oog op minder hinder
    • ANB en Natuurpunt met het oog op het natuurbeheer van de terreinen
    • Koepelorganisatie AquaFlanders
    • Verschillende onderzoeksinstellingen 
    • De provincie Antwerpen, in het kader van het Pidpa-streekfonds, waarbij heel wat projecten van de provincie of lokale besturen rond het hergebruik van water of de efficiënte infiltratie van regenwater in de ondergrond worden gerealiseerd.
  • Een belangrijke lokale werkgever is voor 760 medewerkers, waarvan het merendeel in de provincie Antwerpen woont.
  • In hoge mate investeert in een veiligheidscultuur met het oog op het garanderen van een veilige werkomgeving en veilige werven. 
  • Digitale transformatie. Digitale transformatie staat centraal bij Pidpa’s streven naar een betere dienstverlening. Digitale transformatie speelt hierbij een belangrijke rol, zoals bijvoorbeeld de invoering van digitale watermeters waarmee klanten hun verbruik beter kunnen monitoren en meldingen ontvangen bij mogelijke lekken. Daarnaast zet Pidpa in op artificiële intelligentie om de kwaliteit en efficiëntie van haar werkzaamheden verder te verbeteren.

        Voor onze gemeente en onze burgers vertaalt zich dat concreet in het feit dat Pidpa: 

  • Volop inzet op het verder uitrollen van de digitale watermeter, in samenwerking met andere waterbedrijven en Fluvius, dewelke het comfort van de klant en het duurzaam waterverbruik zal verhogen. 
  • Haar geografisch informatiesysteem (GIS), waarin de leidingnetgegevens van het drinkwater- en rioleringsnet beheerd worden, al jaren ter beschikking stelt aan de gemeente. Via het GeoLink-platform hebben wij toegang tot de ligging en opbouw van de leidingnetten, de status van de toestellen en de geplande en uitgevoerde werken. 
  • Met haar webservice ‘MijnPidpa’ ervoor zorgt dat de klanten op elk gewenst moment zelf hun betalingen kunnen afhandelen, verbruiksgegevens opvragen of contactgegevens wijzigen. 
  • Een succesvolle transitie gemaakt heeft naar een nieuw SAP-platform dat de nieuwste technologie op - onder andere - het gebied van klantenbeheer bevat. Een volwaardig klantenbeheersysteem zorgt ervoor dat Pidpa’s contactcenter een volledig zicht heeft op alle klantgegevens en klanten snel en accuraat kunnen geholpen worden. 
  • Afzonderlijke platforms ontwikkeld heeft op maat van de samenwerking met verschillende externe partners zoals onder andere een extranet voor de gemeentelijke deelnemers waarop alle beleidsinformatie en technische informatie terug te vinden is en een extranet ter ondersteuning van de werking van de lokale adviescommissies en OCMW’s. 
  • Inzet op nieuwe technologieën zoals onder andere artificiële intelligentie met het oog op onder andere de verdere optimalisering van de interne werking en processen, op toekomstgericht assetbeheer, het creëren van klantoplossingen en het ontwikkelen van nieuwe waardevolle producten en diensten die bijdragen aan de evolutie van het waterbeheer. 

Wat de statutenwijziging betreft

Pidpa is ertoe gehouden haar statuten aan te passen aan de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen. Daarnaast werd van de gelegenheid gebruikgemaakt om ook de leesbaarheid van de statuten te verhogen en aldus de rechtszekerheid voor de deelnemers te versterken.

Gelet op het feit dat dergelijke wijziging noodzakelijk en nuttig is en gelet op het onvoorwaardelijke positieve advies van de Vlaamse regering, stemt de raad in met de voorgenomen statutenwijziging.

Wat de benoeming van nieuwe bestuurders betreft

Bij de algehele vernieuwing van de gemeenteraden moeten er voor de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden de nodige voordrachten gedaan worden voor de vorming van een nieuwe raad van bestuur en de afgevaardigden op de algemene vergadering.

De gemeenteraad draagt de heer Kobe Vets voor als vertegenwoordiger en de heer Roel D'haeseleer als plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van Pidpa voor de volledige duur van de lokale bestuursperiode 2025-2030.

De oppositiepartijen Vlaams Belang, cd&vPLUS, Stadslijst en Groen dragen de heer Hans Vets voor als kandidaat-bestuurder met raadgevende stem om te zetelen in de raad van bestuur van Pidpa.

De gemeenteraad stemt geheim over de voorgestelde afvaardiging. 

Er zijn evenveel uitgebrachte stemmen als stemgerechtigden. Het stemresultaat wordt in het besluit opgenomen.

Besluit

De gemeenteraad beslist:

Besluit 1

De gemeenteraad keurt de agenda van de buitengewone algemene vergadering van Pidpa van 28 maart 2025 als volgt goed:

  1. Nazicht van de raadsbesluiten voor de afgevaardigden
  2. Verlenging Pidpa
  3. Statutenwijziging - goedkeuring
  4. Benoeming nieuwe bestuurders
  5. Bepaling rangorde voorgedragen bestuurders met raadgevende stem
  6. Varia
    1. Vragen van deelnemers.

De gemeenteraad keurt het verlengingsdossier van Pidpa met daarin de argumenten om de opdrachthoudende vereniging te verlengen voor een termijn van 18 jaar goed.

De gemeenteraad verzoekt om over te gaan tot de verlenging van de opdrachthoudende vereniging Pidpa voor een termijn van 18 jaar, met ingang van de datum van de algemene vergadering van Pidpa die zal beslissen over de verlenging, en dus tot en met 28 maart 2043, indien die algemene vergadering plaatsvindt op 28 maart 2025.

De gemeenteraad keurt de verlenging van de opdrachthoudende vereniging Pidpa goed voor een termijn van 18 jaar vanaf de datum van de algemene vergadering van Pidpa die zal beslissen over de verlenging en blijft deelnemer van de opdrachthoudende vereniging van Pidpa voor de activiteit watervoorziening en bevestigt de daarbij horende beheersoverdracht.

De gemeenteraad keurt de door de raad van bestuur van Pidpa voorgelegde wijzigingen aan de statuten van Pidpa goed.

De gemeenteraad neemt kennis van het voorstel tot samenstelling van de nieuwe raad van bestuur. Alle voorgestelde mandatarissen worden voorgedragen als kandidaat-lid voor de raad van bestuur.

De gemeenteraad duidt Kobe Vets aan als vertegenwoordiger van de stad voor deelname aan de algemene vergadering van Pidpa voor de volledige duur van de lokale bestuursperiode 2025-2030.

De gemeenteraad duidt Roel D'haeseleer aan als plaatsvervangend vertegenwoordiger van de stad voor deelname aan de algemene vergadering van Pidpa voor de volledige duur van de lokale bestuursperiode 2025-2030.

De gemeenteraad draagt de vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van Pidpa op 28 maart 2025 op om zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissing genomen in de gemeenteraad in verband met het te behandelen agendapunt.

Het college van burgemeester en schepenen bezorgt een afschrift van deze beslissing aan Pidpa, Desguinlei 246, 2018 Antwerpen.

Stemming op het artikel

Stemmen voor 25
Stemmen tegen 2
Onthoudingen 2
Blanco stemmen 0
Ongeldige stemmen 0

Besluit 2

De gemeenteraad draagt geen kandidaat-bestuurder met raadgevende stem vanuit de oppositie om te zetelen in de raad van bestuur van Pidpa.

Stemming op het artikel

Stemmen voor 9
Stemmen tegen 0
Onthoudingen 20
Blanco stemmen 0
Ongeldige stemmen 0